Bu resmi! Microsoft, Windows 11'in Not Defteri uygulamasına sekmeleri getiriyor ve önizleme şu anda mevcut

 Not Defteri'ndeki sekmeler onaylandı!



Bilmeniz gerekenler

  • Microsoft, sekmelerin Not Defteri'ne geleceğini duyurdu.
  • Bugün Geliştirici Kanalı'ndaki Insider'lar için önizleme aşamasında kullanıma sunuldu.
  • Güncelleme, Not Defteri uygulamasının üst kısmına sekmeler ekler.

Noel Günü'nde sızdırılan bir ekran görüntüsünden sonra, Microsoft şimdi sekmelerin yakında Not Defteri uygulamasına geleceğini resmi olarak doğruladı ve bugün Dev Channel'daki Insider'lar için bir önizleme mevcut. Not Defteri'nin yeni sürümü, uygulamanın üst kısmında çalışan ve pencerenin altında birden fazla .txt dosyası açmanıza olanak tanıyan tanıdık bir sekme arayüzüne sahiptir.

Dave Grochocki, Windows'un gelen kutusu uygulamalarında ana program lideri şunları açıkladı:

Bu güncellemeyle, tek bir Not Defteri penceresinde birden fazla dosya oluşturabileceğiniz, yönetebileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz, topluluktan en çok talep edilen bir özellik olan birden fazla sekme için destek sunuyoruz! Ayrıca, bir sekmeyi kendi penceresine sürükleyerek birden çok penceredeki dosyalarla çalışmaya devam edebilirsiniz ve yeni bir uygulama ayarı, dosyaların varsayılan olarak yeni sekmelerde mi yoksa yeni bir pencerede mi açılacağını özelleştirmenize olanak tanır.

Microsoft, Not Defteri'nin bu yeni önizleme sürümünün, özellikle klavye kısayolları ve performansı konusunda biraz buggy olabileceği konusunda uyarıyor. Şirket, uygulama dünyanın geri kalanı için resmi olarak piyasaya sürülmeden önce önümüzdeki haftalarda bu sorunları ele almayı planladığını söyledi.

Insider'ların, şu anda Microsoft Store'daki Dev Channel kullanıcıları için kullanıma sunulması gereken yeni sekmeler özelliğine erişmek için Not Defteri uygulamasının 11.2212.33.0 sürümünü yüklemeleri gerekecek.

Yorumlar