Microsoft Edge 'Phoenix Edge web tarayıcısının yeni bir kullanıcı arayüzü ve daha fazla özellik ile dahili olarak yeniden tasarlanmasıdır

 Phoenix Projesi Edge'i yeniden tasarlıyor ve belki de yakında geliyor.

Microsoft, Windows 11 ile tutarlı yeni bir kullanıcı arayüzü, benzersiz üretkenlik özellikleri ve Windows ile daha derin entegrasyon ile Microsoft Edge'i tarayıcı rekabetinin geri kalanından daha iyi ayırt etmek için tasarlanmış "Phoenix" kod adlı Edge web tarayıcısının yeniden tasarlanması üzerinde çalışıyor.

İlk olarak Twitter'da WalkingCat tarafından ortaya çıkan Edge Phoenix, tarayıcının dahili olarak yeniden tasarlanmasıdır. Bu, Microsoft'un geçen yazdan beri üzerinde çalıştığı ve parçalar halinde inşa edildiği bir şey. Phoenix vision'ın bazı bölümleri, Edge'in çeşitli önizleme sürümlerindeki özellik bayrakları kullanılarak zaten test edilebilir.

Böyle bir özellik, tarayıcının yerel bir Windows 11 uygulamasına daha çok benzemesini sağlamak için tasarlanmış yuvarlak sekmeler ve diğer öğelerle güncellenmiş kullanıcı arayüzüdür.

Yeni bir "bölünmüş görünüm" özelliği, kullanıcıların iki web sayfasını tek bir sekme altında yan yana görüntülemelerini de sağlar. Bu özellik zaten Microsoft Edge'de erken testlerdedir.




Microsoft ayrıca, bir iPhone veya Android cihazdaki Ekran Süresi veya Dijital Denge gibi, zaman içinde tarayıcı kullanımınızla ilgili içgörüler ve dökümler sağlayacak yeni bir Sekme Etkinlik Merkezi özelliği üzerinde de çalışıyor.

Phoenix ayrıca, Edge'i tüm Windows için şifre yöneticisi olarak ele almak ve kullanıcının kullanıma hazır deneyim aşamasında Windows'un yanında Edge'i kurmasına izin vermek gibi fikirlerle tarayıcıyı Windows ile daha iyi entegre etmeye odaklanıyor.

Yorumlar