Microsoft, Windows 11'in Dosya Gezgini uygulaması için büyük bir tasarım güncellemesi üzerinde çalışıyor

 Daha modern bir Dosya Gezgini uygulaması üzerinde çalışılıyor



Bilmeniz gerekenler

  • Microsoft, Dosya Gezgini uygulamasının daha fazla alanını modernize etmek için çalışıyor
  • Modernleştirilmiş bir Giriş sayfasına ve yan bölme deneyimine yapılan başvurular tespit edildi
  • Bu modern tasarım güncelleştirmesi, Dosya Gezgini'nin zaten modernize edilmiş üstbilgi kullanıcı arayüzü ile entegre olacaktır.

Microsoft, Windows 11'deki Dosya Gezgini için büyük bir tasarım güncellemesi üzerinde çalışıyor gibi görünüyor; bu, geçen yıl Windows 11 ile ilk kez tanıtılan zaten modernize edilmiş başlıkla eşleşmesi için modernize edilmiş bir Ev ve klasör arayüzü sunacak.

Erken kod ve modern bir Giriş sayfası ve yan bölme deneyimine yapılan başvurular, en son Windows 11 önizleme derlemelerinde tespit edilmiştir. Şu anda, Windows 11'deki Dosya Gezgini, uygulamanın üst kısmı modern bir tasarıma sahip ve uygulamanın "ana" kısmı eski bir tasarıma sahip olan eski ve yeni arayüzlerin bir karışımıdır.

Ekran görüntüleri, bu çalışmanın Dosya Gezgini arayüzünün geri kalanını Windows 11'de bulunan diğer modern arayüzlerle uyumlu hale getireceğini doğrulamaktadır; bu, Windows 11'in daha tutarlı hissetmesini sağlamada uzun bir yol kat edecek ve Windows 11 sürüm dalgası için büyük bir hedeftir.

Kod başvuruları ayrıca, büyük olasılıkla Microsoft 365 ile tümleştirilecek ve paylaşılan Word belgeleri gibi dosyalara güncelleştirmeler sağlayacak yeni "Etkinlikler", "Konuşmalar", "Paylaşılan Durum" ve "İçgörüler" bölmeleri de dahil olmak üzere Dosya Gezgini'ndeki yeni özelliklere ve alanlara işaret eder.

Ayrıca, kendi kaynaklarımdan, Dosya Gezgini için bu yeni modern tasarımın daha büyük hitbox'lar ve kenar çubuğu ve başlık gibi alanlar için daha basit bir kullanıcı arayüzü ile daha dokunma dostu olacağını da duyuyorum.





Yorumlar