Microsoft sızıntı ipuçları, görev çubuğundaki etiketleri ve Windows 11'e gelen diğer özellikleri gösteriyor

 Microsoft, görev çubuğunu Windows 11'de sıfırdan yeniden oluşturuyor. Sonuç olarak, görev çubuğundaki dosyaları sürükleyip bırakma, sistem tepsisi tarih ve saat alanında saniyeleri gösterme ve simgelerin grubunu çözme gibi özellikler gibi işletim sisteminde çeşitli özellikler bulunmamıştır.

Microsoft, popüler işlevleri yeniden tümleştirmek için çok çalışarak kullanıcı geri bildirimlerine öncelik vermeye devam ediyor. Geçen yıl Microsoft, görev çubuğu için "sürükle ve bırak" desteğini geri getirdi ve kullanıcıların Windows 10 ve daha eski sürümlerde olduğu gibi dosyaları sürükleyip bırakmalarına izin verdi.

Mart ayında, teknoloji devinin Windows 11 sürüm 23H2 güncellemesinin bir parçası olarak sonbaharda klasik görev çubuğu özelliklerini geri yükleme planını yalnızca doğruladık. Geri dönmek üzere ayarlanan özelliklerden biri, görev çubuğu için "asla birleştirme" dir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu yeni geçiş, görev çubuğundaki simgelerin / uygulamaların grubunu çözmenize olanak tanır.

Microsoft nihayet işlevselliğin ilk bitlerini, Geliştirme Kanalı'nda bulunan Windows 11 Build 23440 ile görev çubuğuna ekledi. Güncelleştirmede Microsoft, görev çubuğu gösterme etiketlerini ve Windows 11'deki görev çubuğundaki uygulama simgelerinin grubunu çözme özelliğini yeniden sunarak bu popüler eski özellikler için kullanıcı taleplerini karşıladı.


Görev çubuğunda etiketler/pencere başlıkları bulunan uygulamalar


Windows Ayarları'nda simgelerin grubunu çözme seçeneği eksik olsa da, görev çubuğu uygulamaları için "etiketleri göster" özelliğini etkinleştirmek artık mümkündür.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, etiketleri göster özelliği, görev çubuğundaki uygulama simgelerinin yanında pencere başlıklarını görmenizi sağlar. Bu, farklı pencereler arasında daha kolay tanımlama ve geçiş yapma ile sonuçlanır. Tabii ki, özelliği devre dışı bırakmak ve mevcut simgelerin davranışına geri dönmek mümkündür.

Bu işlevi etkinleştirmek için, Windows Ayarları > Görev Çubuğu'nda Görev çubuğunu birleştir düğmesini Hiçbir Zaman olarak ayarlamanız gerekir. Bu ayar, özelliğin etkili bir şekilde çalışması için gereklidir.

"Asla birleştirme" seçeneğiyle Microsoft, bazı kullanıcıların yararlı bulduğu, bazılarının ise rahatsız edici bulduğu görev çubuğu gruplandırması nedeniyle pencereleri "kaybetme" sorununu çözmeyi de amaçlamaktadır. Bu seçenek geçişi, otomatik gruplandırmayı önleyerek favori uygulamanızın penceresine sorunsuz bir şekilde erişebilmenizi sağlar.

Dünkü önizleme güncellemesi ayrıca görev çubuğuna yeni bir özellik ekledi: görev çubuğunun daha az karmaşık görünmesini sağlamak için tarih ve saati gizleme yeteneği.

Şu anda dahili test aşamasında olan bu geliştirmeler, Microsoft'un Windows 11'deki eski görev çubuğu özelliklerini geri yüklemeye olan bağlılığı hakkındaki özel raporumuzu doğrulamaktadır.

Windows 11'in bir sonraki büyük güncellemesi sonbaharda geliyor

Windows 11 Moment 3 güncellemesi yaz aylarında beklenirken, yılın en önemli güncellemesi olan "sürüm 23H2"nin sonbaharda çıkması bekleniyor.

Bu güncelleme, mevcut Windows 11 sürüm 22H2'nin üzerine inşa edilecektir, bu nedenle teknik olarak işletim sisteminin yeni bir sürümü değildir ve daha önemli değişikliklerle de olsa Windows 10 için etkinleştirme paketlerine benzer olması beklenmektedir.

Sürüm 23H2'nin Dosya Gezgini arabirimini Microsoft 365 tümleştirmesi, yeni "ayrıntılar" bölmesi, daha modern WinUI denetimleri ve birçok küçük tasarım değişikliği ile önemli ölçüde güncelleştirmesi bekleniyor.


Yorumlar