Windows 11 Insider Preview Build 25346 Duyurusu

 



Build 25346'daki yenilikler

Masaüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere takılı aygıtlarda İçerik Uyarlamalı Parlaklık Denetimi (CABC)

İçerik Uyarlamalı Parlaklık Denetimi (CABC) zaten kullanıcıların aşina olduğu bir özelliktir. Windows 11'deki bu özellik, pil ömründen tasarruf etmek için azaltılmış güç tüketimi ile görsel deneyim arasında bir denge kurmak amacıyla görüntülenen içeriğe bağlı olarak ekran veya monitörün alanlarını karartır veya aydınlatır. Bu derlemeden başlayarak, bu özelliğin bir şarj cihazına takılı dizüstü bilgisayarlar ve 2'si 1 arada bilgisayarlar gibi cihazlarda çalışmasına izin veriyoruz. Çoğu kullanıcı için bu değişiklik fark edilmez ve enerji tüketimini azaltmalıdır.


Ayarlar'daki İçerik Uyarlamalı Parlaklık Denetimi seçenekleri.


Bu özellik, "Parlaklık ve renk" altındaki Ayarlar > Sistem > Ekran aracılığıyla ve 3 seçenekli bir açılır menü aracılığıyla ayarlanabilir: Kapalı, Her Zaman ve "Yalnızca Pilde". Dizüstü bilgisayarlar ve 2'si 1 arada bilgisayarlar gibi pille çalışan cihazlar için varsayılan değer "Yalnızca Pilde" şeklindedir. 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarlardaki Insider'ları "Her Zaman" seçeneğini denemeye ve CABC'nin görsel kalitesi hakkında bize geri bildirimde bulunmaya teşvik ediyoruz, böylece doğru şekilde ayarlandığından emin olabiliriz.

Lütfen dikkat: İçeriğe Uyarlanabilir Parlaklık Kontrolü (CABC), OEM (cihazın üreticisi) tarafından etkinleştirilmelidir. Sonuç olarak, bu özellik tüm dizüstü bilgisayarlarda veya 2'si 1 arada cihazlarda kullanılamaz.

Değişiklikler ve İyileştirmeler

[Uzak Masaüstü]

  • Uzak masaüstü oturumları için bağlantı çubuğu, Windows 11 tasarım ilkelerimize uyan yeni bir yenilenmiş açık / koyu mod tasarımına yeniden tasarlandı.

  • Uzak masaüstü oturumları için bağlantı çubuğu yeniden tasarlandı.
  • Dosya Gezgini'nde yerel bir dosyayı Outlook kişileriyle paylaşırken - şimdi dosyayı kendinize hızlı bir şekilde e-postayla gönderme seçeneğini göreceksiniz. Ayrıca, kişilerinizi Outlook'tan yükleme konusunda iyileştirmeler yaptık. OneDrive'ın kendi paylaşım deneyimi olduğu için bu özellik OneDrive klasörlerinde depolanan dosyalar için kullanılamaz.
  • [Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi]

    • [EKLENDI] Sistem tepsisindeki ağ simgesine sağ tıklandığında, ağ sorunlarını tanılama seçeneğini ekledi.

    • Sistem tepsisindeki ağ simgesine sağ tıkladığınızda eklenen ağ sorunlarını tanılama seçeneği
    • .

      [Ayarlar]

      • Yeni durum sensörü gizlilik ayarlarını ve API'leri kullanıma sunuyoruz. Uyumlu iletişim durumu sensörlerine sahip bir cihazınız varsa artık gizliliğinizi yönetebilir ve belirli uygulamaların bu sensörlere erişmesini engelleyebilir/izin verebilirsiniz. Microsoft tarafından hiçbir görüntü veya meta veri toplanmaz ve gizliliği en üst düzeye çıkarmak için tüm işlemler cihaz donanımında yerel olarak yapılır. Bu ayarları, cihazınız destekliyorsa burada Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Varlığı algılama altında bulabilirsiniz. Uyumlu iletişim durumu sensörlerine sahip cihazlara sahip uygulama geliştiricileri, bir insan varlığı özelliği istedikten sonra kullanıcı iletişim durumu bilgilerini istemek ve okumak için uygulamaları hedefleyebilir.


    • Cihazınız destekliyorsa Ayarlar altında yeni durum sensörü gizlilik ayarları.
  • [Windows Güvenliği]

    • Insider geri bildirimlerine dayanarak bazı sorunları düzelttikten sonra, Windows 11 görselleriyle eşleşen güncelleştirilmiş Windows Güvenliği (güvenlik duvarı) bildirim iletişim kutularını yeniden kullanıma sunuyoruz.

    • Windows Güvenliği (güvenlik duvarı) bildirim iletişim kutuları güncelleştirildi.

    [Ekran Okuyucusu]

    • Geleneksel Çince karakterlerle etkileşim kuran Ekran Okuyucusu kullanıcıları artık Windows'ta Ekran Okuyucusu'nu ve IME aday penceresini kullanırken bunu güvenle yapabilir. Bu, ayrıntılı okuma için Geleneksel Çince bir sözlük oluşturarak gerçekleştirildi. Ekran Okuyucusu artık her Geleneksel Çince sözcüğü belirsizleştirmek için sözlüğü kullanıyor. Kullanıcılar, Ekran Okuyucusu ayrıntılı okumasının yalnızca Tayvan dil paketi için desteklendiğini bilmelidir. Hong-Kong dil paketi Ekran Okuyucusu ile desteklenmez.

    [Grafik]

    • Pille çalışırken HDR'nin durumunu yapılandırmak artık daha kolay! HDR'> Sistem > Ekran > Ayarlar'a gidin ve bilgisayarınız pille çalışırken HDR'nin (veya HDR video akışının) açık kalmasını isteyip istemediğinizi seçmeniz yeterlidi
    Pille çalışırken HDR'nin yapılandırılabilir durumu.


    • Pille çalışırken HDR video akışının yapılandırılabilir durumu.
    • Kanarya Kanalı'na uçacak yapılar "preslerden sıcak" olup, inşa edildikten çok kısa bir süre sonra uçarlar, bu da Insider'lara sunulmadan önce çok az doğrulama ve dokümantasyon yapılacağı anlamına gelir. 

Yorumlar