Windows 11'in bir sonraki sürümü bu sonbaharda geliyor


 Windows 11'in bir sonraki büyük sürümü yolda ve bu sonbaharda piyasaya sürüldüğünde nelerin dahil olduğu konusunda oldukça iyi bir fikrimiz var.


WINDOWS 11 2023 GÜNCELLEŞTIRMESI -Sürüm: 23H2 - Yapım: 22631 - Kod adı: N/A - Önizleme kanalı: Dev, Beta - Sürüm: Eylül - Ekim


Microsoft, yıllık Build geliştirici konferansında, güncellemenin bir parçası olarak gönderilmesi muhtemel bir dizi yeni özelliğin yanı sıra şu anda Windows önizleme programında test edilmekte olan daha da fazla ekstrayı açıkladı.

Sürüm 23H2 sürümü hala geliştirme aşamasındadır, bu nedenle Microsoft'un birkaç ay içinde sürümü tamamlamadan önce yaz aylarında daha da fazla özelliğin görünmesini bekliyoruz. Bu sayfayı, Windows 11 önizleme sürümlerinde görünen tüm yeni özelliklerle güncel tutacağız.

Önceki Windows 11 özellik güncellemeleri gibi, 23H2 sürümü de mevcut tüm Windows 11 kullanıcıları için ücretsiz bir güncelleme olacak, yani piyasadaki en iyi Windows 11 dizüstü bilgisayarlar bunu destekleyecektir. Henüz bir Windows 11 lisansınız yoksa çevrimiçi olarak bir tane satın alabilirsiniz.
WINDOWS AI YARDIMCI PILOTU


Microsoft'un sürüm 23H2 sürümü için üzerinde çalıştığı en büyük yeni özellik, kullanıcıların karmaşık sorguları, komutları ve bağlamı anlayarak daha üretken olmalarına yardımcı olmak için Bing Chat ve Microsoft 365 Copilot'a güç veren aynı teknolojiyi kullanan "Windows Copilot" adlı yeni bir AI yardımcısıdır.

Windows Copilot esas olarak Cortana'nın yerini alacak ve kullanıcılara bilgisayarlarındaki ayarları değiştirme, Spotify'da çalma listeleri başlatma, belgeleri, metinleri ve web sayfalarını özetleme ve hatta snap yardımı ve diğer Windows işlevlerini başlatma konusunda yardımcı olabilecek. Copilot, Görev Çubuğunda, tıklandığında bir sohbet kutusu ve sizinle Copilot arasındaki konuşma geçmişini içeren bir kenar çubuğu açacak bir düğme olarak bulunur.

İşte Microsoft'un resmi Windows Copilot açıklaması:

Windows Copilot'u çağırmak tanıdık ve kolaydır - düğme görev çubuğunuzun önünde ve ortasındadır - bulması ve kullanması kolaydır. Windows Copilot kenar çubuğu açıldıktan sonra uygulamalarınız, programlarınız ve pencereleriniz arasında tutarlı kalır ve kişisel asistanınız olarak hareket etmek için her zaman kullanılabilir. Her kullanıcıyı güçlü bir kullanıcı haline getirerek harekete geçmenize, ayarlarınızı özelleştirmenize ve favori uygulamalarınıza sorunsuz bir şekilde bağlanmanıza yardımcı olur. Windows hakkında sevdiğiniz şeyler - kopyala / yapıştır, Snap Assist, Ekran Alıntısı Aracı, kişiselleştirme - platformdaki diğer tüm özelliklerle birlikte hepsi sizin için oradadır ve yalnızca Windows Copilot ile daha iyi hale gelirler. Örneğin, yalnızca kopyalayıp yapıştırmakla kalmaz, aynı zamanda Windows Copilot'tan içeriğinizi yeniden yazmasını, özetlemesini veya açıklamasını isteyebilirsiniz.

Microsoft, Haziran ayında Windows Insider'larla bu özelliği önizlemeye başlamayı planlıyor.
YENI DOSYA GEZGINI


Microsoft, Windows 11'deki Dosya Gezgini uygulamasında, daha modern arayüzlerin yanı sıra bir web tarayıcısında bulacağınıza daha çok benzeyen yeniden tasarlanmış bir "başlık kullanıcı arayüzü" getirecek büyük bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Uygulamanın üst kısmında sekmeler bulunur ve bunların altında adres çubuğunun ve arama kutusunun yanında ileri, geri ve ana sayfa düğmeleri bulunur.

Bunun altında, kopyalama, yapıştırma, kesme vb. gibi tüm normal Dosya Gezgini komutlarını bulacaksınız. Microsoft ayrıca klasör görünümünü, giriş sayfasını ve ayrıntılar bölmesini de modern bir tasarımla güncelliyor ve bu da Dosya Gezgini'nin geri kalanını Windows 11'in geri kalanıyla daha tutarlı hissettirecek.

Ayrıca, çalışmalarda, cihazınızdaki, OneDrive'daki ve Phone Link ile eşitlenen tüm fotoğraflar için zengin bir görüntüleme deneyimi sağlayacak yeni bir Galeri özelliği de var. Zamanda hızlı bir şekilde geriye gitmenizi sağlayan bir zaman çizelgesine sahiptir ve Fotoğraflar uygulamasını kullanarak doğrudan bir fotoğrafı düzenlemeye atlamak için seçenekler vardır.
WINDOWS YEDEKLEME


Microsoft nihayet 11H23 sürümüyle Windows 2'e bir bulut yedekleme aracı getiriyor, bu da ilk kez yeni bir bilgisayar kurarken geri yüklemek için ayarları, dosyaları ve uygulamaları OneDrive depolama alanınıza yedeklemeyi kolaylaştıracak. Bir Microsoft hesabında oturum açarken, kullanıcılardan önceki bir bilgisayardan geri yüklemeleri ve birkaç tıklamayla tüm ayarlarını ve uygulamalarını getirmeleri istenir.

Uygulamalar için geri yükleme işlemi Microsoft Store tarafından desteklenir, yani yalnızca Mağaza'da barındırılan uygulamalar yedeklenir ve geri yüklenir. Ayarlar ve dosyalar, bilgileri depolamak için Microsoft hesabınızın OneDrive depolama alanını kullanarak normal şekilde yedeklenmeye ve geri yüklenmeye devam eder.
GÖREV ÇUBUĞUNUN GRUBUNU ÇÖZME


Klasik bir Görev Çubuğu özelliği, bu yılın ilerleyen zamanlarında uygulama etiketleri ve grup çözme şeklinde gelecek olan 23H2 sürümüyle geri dönüyor! Bu, Windows 7'de Windows 10 aracılığıyla kullanılabilen ancak Microsoft, Windows 11 için Görev Çubuğu'nu yeniden oluşturduğunda kaldırılan bir özelliktir.

Windows 11'deki getirisi yeni bir işlevle birlikte geliyor: çalışmayan uygulamalarda bile etiketleri gösterme yeteneği. Windows 7, 8 ve 10 yalnızca çalışan uygulamalarda etiket gösterme seçeneği sundu, ancak Windows 11 de çalışmayan sabitlenmiş uygulamalarda etiketleri gösterme özelliğini ekliyor.7ZIP VE RAR DESTEĞI


Microsoft nihayet Windows 7'e yerel 11zip ve RAR desteği getiriyor, yani artık bu arşiv türlerini işlemek için üçüncü taraf araçlarını indirmeniz gerekmeyecek. Windows, 7zip ve RAR dosyalarını .tar ve diğer açık kaynaklı arşiv formatlarıyla birlikte kolaylıkla açabilecek ve sıkıştırabilecektir.

Bu işlevsellik, Windows'un Dosya Gezgini, masaüstü ve dosya seçici arabirimi gibi dosyaları ortaya çıkardığı her yerde çalışır.


Yorumlar