Windows 11 Insider Preview Build 23595 Duyurusu (Dev Channel)

 


Değişiklikler ve İyileştirmeler

[Windows'ta yardımcı pilot*]

  • Copilot bölmesinin açıldığı yere daha yakın olarak Copilot'a giriş noktasını daha net ve kolay erişilebilir hale getirmek için görev çubuğundaki sistem tepsisinin sağ tarafında Copilot simgesinin gösterildiği bir değişiklik yapıyoruz. Bu değişikliğin bir parçası olarak, görev çubuğunun en sağ köşesi için "masaüstünü göster" davranışını varsayılan olarak kapalı olarak ayarladık ve bu, Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu altındaki görev çubuğu davranışları bölümünde yeniden etkinleştirilebilir (buna ulaşmak için görev çubuğuna sağ tıklamanız yeterlidir).

  • Daha önce Windows'ta Copilot'un birden çok monitörde kullanılması için destek sunan Build 23570 ile belgelenen değişikliği yeniden kullanıma sunmaya başlıyoruz. Copilot'un görünmesini istediğiniz monitörde görev çubuğundaki Copilot düğmesine basmanız veya Copilot'u göründüğü son monitörde göstermek için WIN + C kısayolunu kullanmanız yeterlidir. Klavye kullanıyorsanız, klavye odağını görev çubuğuna getirmek için WIN + T klavye kısayolunu kullanabilir ve Copilot'u herhangi bir monitörde göstermek için Copilot görev çubuğu düğmesine gidebilirsiniz.

[Windows Paylaşımı]

  • Bir Microsoft Entra Kimliği ile oturum açtıysanız, Microsoft Teams (iş veya okul) kişilerinizle paylaşabilmenin yanı sıra, artık doğrudan Windows paylaşım penceresinden belirli Microsoft Teams Kanalları ve grup sohbetleriyle de doğrudan paylaşımda bulunabilirsiniz.

[Windows Mürekkebi]

  • Windows Ink için bazı düzenleme kutularında dijital el yazısı (mürekkep oluşturma) kullanma özelliğini şu dillere ve yerel ayarlara genişletiyoruz: Basitleştirilmiş Çince (Çin Halk Cumhuriyeti), İngilizce (Avustralya), İngilizce (Kanada), İngilizce (Hindistan), İngilizce (Birleşik Krallık), Fransızca (Kanada), Fransızca (Fransa), Almanca (Almanya), İtalyanca (İtalya), Japonca (Japonya), Korece (Kore), Portekizce (Brezilya), İspanyolca (Meksika) ve İspanyolca (İspanya). Bu aynı zamanda daha doğru tanıma teknolojisini, kelimeleri silme, seçme, birleştirme ve bölme hareketlerini ve ayrıca yeni bir satır ekleme hareketini içerir.

[Yakın Paylaşım]

  • Windows paylaşım penceresindeki Yakındaki Paylaşım altında Bluetooth aracılığıyla Android cihazlarıyla keşfedilebilir modda dosyaları keşfedebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir değişiklik yapmaya başlıyoruz.

[Görev Yöneticisi]

  • Görev Yöneticisi'nin işlemler sayfasındaki işlem gruplandırmasını iyileştirdik.

[Ayarlar]

  • Bu güncelleştirme, Ayarlar ana sayfasında Microsoft hesapları için hesapla ilgili bildirimlerin dağıtımını başlatır. Microsoft hesabı, Windows'u Microsoft uygulamalarınıza bağlar. Hesap, tüm verilerinizi yedekler ve aboneliklerinizi yönetmenize yardımcı olur. Hesabınızın kilitlenmesini önlemek için ekstra güvenlik adımları da ekleyebilirsiniz. Bu özellik, Başlat menüsünde ve Ayarlar'da bildirimleri görüntüler. Ayarlar bildirimlerini Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Genel'den yönetebilirsiniz.
  • Xbox Game Bar artık Ayarlar > Oyun altında Game Bar olarak adlandırılıyor.
  • Ayarlar'da Azure Active Directory (AAD) başvurularını Microsoft Entra Kimliği olarak güncelleştirmeye başlıyoruz.
  • [EKLENDI] Şu anda Ayarlar > Uygulamalar > Yüklü Uygulamalar sayfasında listelenen Sistem Bileşenleri, Ayarlar > Sistem > Sistem Bileşenleri altında kendi sayfasına taşınmıştır.

Giderir

[Masaüstü Bilgisayarlar]

  • Masaüstleri arasında geçiş yaparken özel duvar kağıtlarının kaymasına neden olan bir sorun düzeltildi.

Bilinen sorunlar

[Başlat menüsü]

  • [YENİ] Önerilen bölümün bazı Insider'lar için boş kalmasına neden olan bir sorunun düzeltmesi üzerinde çalışıyoruz.

[Windows'ta yardımcı pilot*]

  • Sesli erişimi kullanırken Windows'ta Copilot'u ilk başlatırken veya yeniledikten sonra, "Bana bir şey sor" kutusuna ilk kez tıklamak için "Izgarayı göster" komutlarını kullanmanız gerekir.


Yorumlar